Overslaan naar content

Adviseur strategie en beleid

Hybride
 • Tiel, Gelderland, Nederland
€ 5.181 - € 7.198 per maandStrategie en ontwikkeling

Functieomschrijving

Het beleid dat jij ontwikkelt en implementeert heeft een directe invloed op onze huurders. Mede dankzij jou wonen starters, gezinnen, alleenwonenden en mensen met een zorgbehoefte bij ons prettig en betaalbaar. Bij KleurrijkWonen in Tiel werk je als adviseur bovendien op uitdagend niveau; andere corporaties zoeken ons graag op.


Dit ga je doen als adviseur strategie en beleid

Je ontwikkelt én realiseert strategische beleidsplannen rondom volkshuisvesting, die bijdragen aan een leefbaar, duurzaam en fijn thuis voor onze huurders. Jij richt je op een van de programma's uit ons ondernemingsplan. Zo kan het zijn dat jij zorgt dat onze huurders wonen in een prettige woonomgeving. Of dat mensen met een zorgbehoefte een fijne woning hebben waarin zij zelfstandig kunnen wonen.


Binnen jouw programma krijg je alle ruimte om te vernieuwen. Gevraagd en ongevraagd help jij de organisatie vooruit met je initiatieven. Van het ontwikkelen van onze leefbaarheidsvisie aan de hand van bijvoorbeeld veerkrachtonderzoeken, tot het opzetten van pilots om bijzondere doelgroepen te ondersteunen in hun woonbehoefte.


Een greep uit jouw werkzaamheden:

 • Je analyseert trends en ontwikkelingen op het gebied van wonen en signaleert kansen en bedreigingen voor de organisatie. Deze vertaal jij naar strategisch beleid.
 • Jouw beleidsvoorstellen leg je voor aan het managementteam, waarbij je een belangrijke adviesrol inneemt.
 • Je bent het vaste aanspreekpunt voor 1 of 2 van de 6 gemeenten waar wij woningen verhuren. Voor álle programma’s uit ons ondernemingsplan. Met de directeur-bestuurder vertegenwoordig je het belang van KleurrijkWonen binnen de gemeente en gezamenlijk maken jullie prestatieafspraken.
 • Naast de gemeenten werk je ook samen met andere belanghebbenden in het werkgebied, zoals collega corporaties, provincie, zorgorganisaties, welzijnspartners of partijen op het vlak van duurzaamheid.
 • Ook heb je een stem in onze nieuwbouwontwikkeling, want jij adviseert team Ontwikkeling over wat én waar we het beste kunnen gaan bouwen.


Zo is de werksfeer

Samen met 7 collega’s vorm jij team Beleid, onderdeel van de afdeling Strategie en Ontwikkeling. We werken samen in een fijne sfeer en zoeken elkaar regelmatig op om te sparren. Ook al focussen we ieder op ons eigen programma en onze eigen gemeente, wat we doen is écht teamwork. Dat is fijn, want jouw collega’s hebben regelmatig met dezelfde uitdagingen in hun gemeente te maken als jij. Extra fijn: jij hebt veel vrijheid om zelf je werktijden te bepalen.


Dit is KleurrijkWonen

Met veel plezier zetten we ons dagelijks in voor onze huurders, woningzoekenden en relaties. Dit doen we vanuit onze kernwaarden innovatie, verbindend, lef en passie. We verhuren meer dan 16.500 woningen, garages, parkeerplaatsen en bedrijfsruimten. Leefbaarheid en duurzaamheid vinden we belangrijk. Zo kunnen we starters, gezinnen, alleenwonenden en mensen met een zorgbehoefte in de regio Rivierenland en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden een fijn thuis bieden. We zijn persoonlijk, transparant en betrokken. Dat ga je als nieuwe collega zeker merken!


Dit krijg je van ons

 • Een bruto maandsalaris tussen de € 5.181,- en € 7.198,- bij een 36-urige werkweek.
 • Een eindejaarsuitkering van 4% én nog eens 3% van je bruto jaarsalaris als we als organisatie bepaalde doelen halen.
 • Een jaarcontract om elkaar eerst goed te leren kennen. Daarna zetten we het contract graag om naar een vast contract.
 • De mogelijkheid om van een poolauto gebruik te maken om naar projectlocaties te gaan. Daarnaast een reiskostenvergoeding van 100% wanneer je met het ov reist. Voor reizen met de auto of fiets ontvang je € 0,21 per kilometer.
 • De mogelijkheid om je werktijden flexibel in te delen en bijvoorbeeld 4x9 uur te werken.
 • De mogelijkheid om thuis te werken. Je ontvangt een thuiswerkvergoeding van € 2,35 per dag.
 • Een goede pensioenregeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van een collectieve ziektekostenverzekering.
 • Veel leuke activiteiten, geregeld door de personeelsvereniging.
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 900,- per jaar bij een 36-urige werkweek. Werk je parttime? Dan ontvang je een bedrag naar verhouding.
 • Een sportvergoeding van € 150,- per jaar die je vrij kunt besteden.

Vereisten

Herken jij jezelf hierin?
Met jouw sterke analytische vaardigheden weet je complexe vraagstukken te doorgronden en te vertalen naar strategische inzichten. Daarbij snap je de belangen in het stakeholderveld. Je adviseert gevraagd en ongevraagd en weet je voorstellen overtuigend over te brengen op mensen van verschillende niveaus. Ook stel je je flexibel op, bijvoorbeeld als je ‘s avonds een afspraak hebt met een huurdersorganisatie of gemeenteraad. Verder heb je:

 • Hbo- of wo-niveau.
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een strategische rol.
 • Relevante werkervaring in de volkshuisvesting en affiniteit met een of meerdere onderwerpen uit ons ondernemingsplan.

Heb je nog vragen?

Wil je eerst meer weten over de functie? Bel of app dan even met Rik Lelkens, adviseur strategie en beleid, via 06 – 51 69 81 86. Of met André van Giffen, manager Strategie en Ontwikkeling, via 06 – 86 81 47 06.

Hybride
 • Tiel, Gelderland, Nederland
€ 5.181 - € 7.198 per maand
Strategie en ontwikkeling

of