Skip to content

Financial controller (28-36 uur)

Tiel, Gelderland, Nederland€ 4.367 - € 5.903 per maandPlanning & Control

Functieomschrijving

We kunnen ons geld maar één keer uitgeven. Als (parttime of fulltime) financial controller help jij KleurrijkWonen hierin de juiste keuzes te maken. Zodat we als financieel gezonde woningcorporatie onze duizenden huurders in Tiel en nog vijf omliggende gemeenten kunnen blijven voorzien van een veilig, betaalbaar én duurzaam thuis.


Dit ga je doen als financial controller

We staan voor grote financiële uitdagingen als het aankomt op duurzaamheid, beschikbaarheid én betaalbaarheid van woningen. Samen met je collega’s van team Financial Control maak jij impact. Niet alleen op de financiële stabiliteit van KleurrijkWonen en naleving van wet- en regelgeving, maar ook op de besluitvorming en de efficiëntie en kostenbeheersing binnen de organisatie. Wat jouw aandachtsgebieden precies worden, is afhankelijk van je wensen en kennis. Je bepaalt in overleg met je team of je bijvoorbeeld aan de slag gaat met verhuur, verkoop, onderhoud, ontwikkelprojecten, fiscaliteiten of Treasury.


Je stapt in op een mooi moment, want we zijn net gestart met werken in het nieuwe systeem Dynamics Empire. Een systeem dat we nog leren kennen en jij krijgt alle ruimte om dit samen met ons te ontdekken. Een andere mooie uitdaging voor jou is het zichtbaar maken van ons werk binnen de organisatie. Dit betekent onder andere dat je nauw samenwerkt met de frontoffice: de collega’s die direct contact hebben met (potentiële) huurders en andere belanghebbenden. Door kennis en informatie uit te wisselen, zorgen we dat datgene wat Financial Control aan de achterkant moet verantwoorden, ook aan de voorkant klopt.


Een greep uit jouw werkzaamheden:

 • Producten uit de planning-en-controlcyclus verbeteren.
 • Opstellen van de begroting en jaarrekening.
 • Financiële informatie/data analyseren met behulp van onder andere PowerBI.
 • De directie en het management adviseren over de besluitvorming en het financiële beleid.
 • Financiële rapportages maken
 • Gegevens en rapporten controleren volgens de vastgestelde definities binnen de woningcorporatiesector.
 • Meedenken over mogelijke procesverbeteringen.
 • Marktontwikkelingen volgen en vertalen naar concrete acties voor jou en je collega’s.

Dit krijg je van ons

 • Een brutomaandsalaris tussen de € 4.367,- en € 5.903,- bij een 36-urige werkweek.
 • Een eindejaarsuitkering van 4% én nog eens 3% van je brutojaarsalaris als we als organisatie bepaalde doelen halen.
 • Een jaarcontract om elkaar eerst goed te leren kennen. Daarna zetten we het contract graag om naar een vast contract.
 • De mogelijkheid om je werktijden flexibel in te delen en bijvoorbeeld 4x9 uur te werken.
 • De mogelijkheid om thuis te werken. Je ontvangt een thuiswerkvergoeding van € 2,15 per dag.
 • Een reiskostenvergoeding van 100% wanneer je met het ov reist. Voor reizen met de auto of fiets ontvang je € 0,21 per kilometer.
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 900,- per jaar bij een 36-urige werkweek. Werk je parttime? Dan ontvang je een bedrag naar verhouding.
 • Een goede pensioenregeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van een collectieve ziektekostenverzekering.
 • Een sportvergoeding van € 150,- die je vrij kunt besteden.
 • Veel leuke uitjes, geregeld door de personeelsvereniging.

Vereisten

Herken jij jezelf hierin?
Je werkt secuur, kunt goed plannen en hebt oog voor de details. Al weet je ook wanneer het tijd is om weer uit te zoomen. Je voelt je prettig in een zelfstandig werkend team en vraagt je collega’s zeker ook om hulp als je ergens niet uitkomt. Daarnaast zoek je de verbinding actief op met collega’s die aan de voorkant staan. En verder heb je:

 • Een financiële achtergrond door opleiding of ervaring.
 • Kennis van planning-en-controlproducten zoals de begroting en jaarrekening.
 • Ervaring met het schrijven van duidelijke rapportages zodat die voor een brede doelgroep leesbaar zijn.
 • Bij voorkeur ervaring bij een woningcorporatie, al is dit geen must.


Zo is de werksfeer
In het team Financial Control werk je samen met vijf collega’s. Fijne collega’s die elkaar feedback durven geven en openstaan voor wat de ander te zeggen heeft. En of we nu thuis of op kantoor werken: we hebben oog voor elkaar en helpen elkaar waar we kunnen. Ook buiten het team hebben we veel contact met collega’s. Dit gaat als vanzelf, omdat we allemaal op één locatie werken. We komen elkaar tegen tijdens de lunch in onze kantine, bij activiteiten van de personeelsvereniging of bijvoorbeeld de cultuurwerkgroep. Of tijdens een borrel of klein taartbuffet wanneer we gezamenlijk de verjaardagen vieren van iedereen die in die maand jarig is. En heb je niks met groepsactiviteiten? Dan is dat natuurlijk ook helemaal oké.


Dit is KleurrijkWonen

Met veel plezier zetten we ons dagelijks in voor onze huurders, woningzoekenden en relaties. Dit doen we vanuit onze kernwaarden innovatie, verbindend, lef en passie. We verhuren meer dan 15.000 woningen, garages, parkeerplaatsen en bedrijfsruimten. Leefbaarheid en duurzaamheid vinden we belangrijk. Zo kunnen we starters, gezinnen, alleenwonenden en mensen met een zorgbehoefte in de regio Rivierenland en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden een fijn thuis bieden. We zijn persoonlijk, transparant en betrokken. Dat ga je als nieuwe collega zeker merken!


Solliciteer nu

Past deze functie bij jou? Solliciteer dan uiterlijk 1 juni 2023 via de sollicitatiebutton. Wil je eerst meer weten over de functie? Bel of app dan even met Gerdien van der Niet, teamleider Financial Control, via 06-86867865

of